Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj
O storitvi

O storitvi

Kaj je KrsKolesom?

'KRsKOLESOM je preprost, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po mestu. Z njim se boste izognili vožnji z avtomobilom in prihranili čas pri iskanju parkirnega mesta ter tako zmanjšali izpuste CO2. S preprosto izposojo in vračilom kolesa boste lahko povezali različne oblike prevoza in spremenili način svojega potovanja. Lahko boste uživali v svežem zraku, hkrati pa nekaj naredili tudi za svoje telo.

 

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim?

Cenik si lahko ogledate tukaj. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi. To pomeni, da lahko sistem uporablja v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri.

 

 

 

 

Kje se lahko prijavim v sistem?

Na voljo sta dva načina: 

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj.

2. Fizično v Centru trajnostne mobilnosti Kranj ali Turistično informativnem centru.

 

Ob registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji.

 

Kakšne so cene najema?

Cenik si lahko ogledate tukaj.

 

30 strateško postavljenih postaj. Izposoja 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Koliko postaj in koles obsega trenutno sistem KRsKOLESOM?

Sistem KRsKOLESOM danes obsega že 30 postaj s skupno 350 priključnimi mesti za kolesa. V l. 2023 smo v sklopu odprtja parkirišča P + R na Zlatem Polju v uporabo predali trideseto postajo z dvajsetimi priključnimi mesti in na tak način posameznikom, ki prihajajo v Kranj v službo ali šolo, omogočili, da svojo pot nadaljujejo na trajnosten način. Trenutno imamo v sistem izposoje vključenih 144 navadnih in 75 električnih koles ter 2 električna tovorna tricikla, ki sta uporabnikom na voljo na območju starega mestnega jedra. Sistem deluje celo leto (v zimskem času so na voljo zgolj navadna kolesa). Postaje so postavljene na strateških mestih, vstopu v mestno jedro, gosto poseljenih naseljih, športnih središčih ,… - načrtujemo dodatne širitve sistema na območju centra mesta ter večjih nakupovalnih središč.

KRsKOLESOM je del sistema Gorenjska Bike, ki omogoča enotno izposojo koles na območju Mestne občine Kranj, Cerkelj na Gorenjskem, Jesenic, Nakla, Radovljice, Škofje Loke, Tržiča in Bleda; v 2024 bo sistem predvidoma na voljo še v dveh novih gorenjskih občinah.