Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj
O storitvi

O storitvi

Kaj je KrsKolesom?

'KRsKOLESOM je preprost, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po mestu. Z njim se boste izognili vožnji z avtomobilom in prihranili čas pri iskanju parkirnega mesta ter tako zmanjšali izpuste CO2. S preprosto izposojo in vračilom kolesa boste lahko povezali različne oblike prevoza in spremenili način svojega potovanja. Lahko boste uživali v svežem zraku, hkrati pa nekaj naredili tudi za svoje telo.

 

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim?

Cenik si lahko ogledate tukaj. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi. To pomeni, da lahko sistem uporablja v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri.

 

 

 

 

Kje se lahko prijavim v sistem?

Na voljo sta dva načina: 

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj.

2. Fizično v Kranjski hiši oziroma Turistično informativnem centru.

 

Ob registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji.

 

Kakšne so cene najema?

Cenik si lahko ogledate tukaj.

 

11 strateško postavljenih postaj. Izposoja 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Koliko postaj in koles obsega trenutno sistem KRsKOLESOM?

Sistem KRsKOLESOM trenutno obsega 25 postaj. Od tega ima 21 postaj po 10 ključavnic, 3 navadna kolesa in 2 električna kolesa. Razširjene imamo 4 postaje in imajo po 20 ključavnic, 6 navadnih koles in 4 električna kolesa. Skupaj to pomeni 25 postaj, 290 ključavnic, 87 navadnih koles in 58 električnih koles.

 

Postaje so postavljene na strateških mestih, vstopu v mestno jedro, gosto poseljenih naseljih, športnih središčih,… Najbolj obremenjene postaje smo v letošnjem letu tudi razširili. Trenutno so v planu še tri postaje in sicer na ena na železniški postaji in dve v naselju Predoslje, ostalih širitev ne predvidevamo.