MOK - Mestna občina Kranj MOK - Mestna občina Kranj
O storitvi

O storitvi

Kaj je KrsKolesom?

'KRsKOLESOM je preprost, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po mestu. Z njim se boste izognili vožnji z avtomobilom in prihranili čas pri iskanju parkirnega mesta ter tako zmanjšali izpuste CO2. S preprosto izposojo in vračilom kolesa boste lahko povezali različne oblike prevoza in spremenili način svojega potovanja. Lahko boste uživali v svežem zraku, hkrati pa nekaj naredili tudi za svoje telo.

 

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim?

Cena letne naročnine na storitev 10 EUR. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi. To pomeni, da lahko sistem uporablja v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri.

 

 

 

 

Kje se lahko prijavim v sistem?

Na voljo sta dva načina: 

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj.

2. Fizično v Kranjski hiši oziroma Turistično informativnem centru.

 

Ob registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji.

 

Kakšne so cene najema?

Cenik si lahko ogledate tukaj.

 

6 strateško postavljenih postaj. Izposoja 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Sistem KRsKOLESOM ima trenutno šest postaj, ki so med sabo oddaljene med 3OO in 5OO metrov. Vsaka od šestih postaj ima deset ključavnic in pet koles, skupaj trenutno 3O koles. Sistem KRsKOLESOM je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu.


V pripravi pa je že nov razpis, ki bo predvidoma objavljen še v tem mesecu za nove postaje. Slednje načrtujemo predvsem tam, kjer je potreba in so prebivalci izrazili potrebo po kolesarnicah. Za zdaj načrtujemo z lastnim vložkom tri nove, smo pa zaznali interes tudi pri večjih podjetjih, ki poslujejo s prebivalci in bi radi imeli kolesarnice pred svojimi poslovnimi enotami. Kar nas seveda izredno veseli. To pomeni, da so tudi podjetja dobro sprejela sistem in naše ukrepe iz strategije trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj.