Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Zdravo in trajnostno

Mestna občina Kranj se tudi letos vključuje v Evropski teden mobilnosti, ki bo potekal med 16. in 22. septembrom 2021. Letos poteka pod geslom: Živi zdravo. Potuj trajnostno.

 

 

Kamorkoli se odpravite čez dan, pridete na cilj bolj sproščeni, zdravi in zadovoljni, če svojo pot opravite peš, s kolesom ali pa denimo z rolerji. Zakaj? Ker je potovanje brez avtomobila povezano z gibanjem, svežim zrakom in boljšim stikom z okolico. Aktivna mobilnost nadomešča potrebo po sproščanju in rekreaciji, je poceni in idealna za krajše razdalje. Kako koristna je, smo najbolje spoznali v času epidemije koronavirusa, ko je zacvetela tudi na naših ulicah. Ohranimo pozitivne trende tudi naprej.

 

Mobilnost zmanjšuje depresijo in tesnobo. Hoja in kolesarjenje pospešujeta pretok krvi, spodbujata sproščanje endorfinov in zmanjšujeta stres. Že 30-minutni sprehod ali kolesarski izlet vsak dan krepi duševno zdravje, izboljšuje počutje in kakovost spanja.

 

Dogajanje v okviru ETM se bo v Kranju med 16. in 22. septembrom raztezalo vse od Slovenskega do Glavnega trga in Centra trajnostne mobilnosti (CTM) na Planini. Med aktivnostmi bodo e-mobilnost v Kranju, parkirni dan, PešBUS, kolesarski zajtrk, kolesarsko popoldne ... Zaključek ETM bo pri CTM s predstavitvijo dejavnosti centra, uporabe sistema KRsKOLESOM in tovornega e-tricikla, pregledom in osnovnim servisom koles, občanke in občani bodo lahko sodelovali v anketi z nagradno igro in se seznanili s projektom Prostofer. Obetajo se kolesarski bolšji sejem, eko tržnica in predstavitev dejavnosti nevladnih organizacij.

 

Bolj podroben program je na voljo spodaj, so pa še možne spremembe. V tem primeru bodo vsi pravočasno obveščeni prek različnih komunikacijskih kanalov – medijev, spletne strani www.kranj.siwww.krskolesom.si, FB Mestne občine Kranj.

 

 

Program si oglejte tukaj.

 

Vabljeni, da se pridružite v skupni nameri spodbujanja trajnostne mobilnosti in bolj zdravega načina življenja!

 

 

 

 

 




NAZAJ NA SEZNAM