Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Sobota na kranjskem ETM

Program Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Kranju teče po planu. Danes so se na Glavnem trgu predstavili Center trajnostne mobilnosti, kolesarski servis CTM, društvo Rekreatur in TD Kokrica.  Skupni imenovalec njihovih predstavitev je sledil sloganu letošnjega ETM – »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«

 

Obiskovalci so izvedeli podrobnosti o sistemu izposoje koles KRsKOLESOM in Gorenjska.Bike, izpolnjevali so anketo o svojih potovalnih navadah in preizkusili delovanje in namen tovornega tricikla. Kolesarski serviser je mimoidočim kolesarjem opravil osnovni servis, odpravil drobne napake in predvsem pokazal, kako jih lahko odpravimo sami.

 

Društvo Rekreatur je promoviralo nov kolesarski produkt »Kranjska kolesarska roža«, ki so ga pripravili v Zavodu za turizem in kulturo Kranj. Člani društva so sodelovali pri izbiri tras, ki so jih otvoritveno prekolesarili v okviru srečanja »Rekreatur 2021«.

 

Članice TD Kokrica so predstavile dejavnosti društva, izlete in dogodke, ki jih organizirajo. Veliko zanimanja pa so vzbudile s prikazom mesenja testa in izdelave okusnih prigrizkov.

 

Program ETM se bo 20.09. nadaljeval na Slovenskem trgu, kjer bo »Kolesarski zajtrk«. 21. in 22.09. pa se bo preselil na lokacijo Centra trajnostne mobilnosti v naselju Planina.
oglej si: Programu ETM v Kranju

Več o evropskem tednu mobilnosti

Živi zdravo. Potuj trajnostno 




NAZAJ NA SEZNAM