Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Sistem KRsKOLESOM tudi pozimi, a brez e-koles

Sistem KRsKOLESOM bo tudi letos v zimskem obdobju deloval neprekinjeno. Bodo pa v tem hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. Pri temperaturah pod ničlo namreč baterija na električnem kolesu ne deluje, zato jih bodo do konca tega tedna pospravili z vseh postaj.

 

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj (MOK) je tudi letos deloval  v skupnem sistemu Gorenjska.bike, v katerega so vključene še občine Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič. S koncem tega tedna zaključujejo letošnjo sezono in torej zapirajo sistem do odprtja nove sezone spomladi prihodnje leto.

 

S paketom KRsKOLESOM je bila tako vse doslej možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah, v zimskem obdobju pa bo izposoja koles možna le še na območju MOK. S tem želi MOK še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.

 

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v jesensko-zimskem času, ko se zaradi zadrževanja v zaprtih prostorih hitro prenašajo virusne in bakterijske okužbe, trenutno najbolj covid-19. Možnost okužbe pri uporabi sistema KRsKOLESOM – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – pa je že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

Vse informacije in novosti za prihodnje leto so in bodo na voljo na spletni strani sistema KRsKOLESOM in na spletni strani MOK.




NAZAJ NA SEZNAM