Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dogodek

Sistem KRsKOLESOM tudi čez zimo

Sistem KRsKOLESOM bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. Bodo pa v tem hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. Pri temperaturah pod ničlo namreč baterija na električnem kolesu ne deluje, zato jih bodo v tem tednu pospravili z vseh postaj.

 

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj (MOK) se je letos povezal s še štirimi gorenjskimi občinami (Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič) v skupni sistem Gorenjska.bike. Tako je bila s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah. Sistem Gorenjska.bike se sicer z novembrom zapira, KRsKOLESOM pa bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. S tem želi Mestna občina Kranj še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.

 

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v času epidemije, ko javnega prevoza zaradi zamejevanja bolezni covid-19 ni. Možnost okužbe pri uporabi sistema – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – je sicer že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

Vse informacije in novosti za prihodnje leto bodo sicer na voljo na spletni strani sistema KRsKOLESOM in na spletni strani MOK.
NAZAJ NA SEZNAM