Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

ZIMSKI REŽIM KRSKOLESOM

Sistem KRsKolesom se sedaj ponaša s 77 električnimi in 144 navadnimi kolesi na 30 lokacijah po Kranju in okolici. Uporabnikom na območju starega mestnega jedra sta na voljo tudi dva električna tovorna tricikla. Tako v ožje mestno jedro lažje dostopajo gibalno ovirani, na ta način bo lažja tudi dostava manjših paketov najemnikom ali lastnikom objektov, s čimer se bo promet v mestnem jedru po pričakovanjih dodatno zmanjšal.

 

 

Bodo pa v hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. Pri temperaturah pod ničlo baterija na električnem kolesu ne deluje optimalno, zato jih bomo do konca tega tedna pospravili z vseh postaj. V uporabo jih bomo vrnili spomladi prihodnje leto.  

 

Veseli nas dejstvo, da število uporabnikov nenehno narašča: po splošnem upadu rabe vseh javnih potniških storitev, ki jih je prineslo obdobje pandemije covida-19, smo v letu 2022 spet zabeležili izrazit porast povpraševanja, ki je preseglo tudi tistega izpred treh in več let. V letu 2023 pa je bilo zabeleženih blizu 70.000 izposoj, število uporabnikov sistema pa se približuje številki 1200. 

 

 

Za dobro delovanje sistema je pomembna tudi dobra uporabniška izkušnja, zato Vas Vabimo, da nas redno obveščate (aplikacija, mail, telefon), če opazite težavo na kolesu ali kršitev uporabe sistema. 
NAZAJ NA SEZNAM