Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Sistem KRsKOLESOM z novimi postajami vstopa v drugo sezono

V Mestni upravi Kranj ves čas spremljamo potrebe in želje prebivalcev. Tako smo  po osmih mesecih delovanja sistema KRsKOLESOM in 11.675 izposojah koles pridobili pravo sliko uporabe sistema. Tako bomo na željo uporabnikov že predvidoma do konca aprila razširili postajo pri Mestni knjižnici Kranj, ki se je izkazala za najbolj frekventno v lanski sezoni, kar je še en dokaz vse večjega obiska mestnega središča.

 

Z veseljem sporočamo, da smo bili uspešni na evropskem razpisu za nadgradnjo sistema, ki nam bo omogočal postavitev štirih novih postaj in elektrifikacijo obstoječih ter nakup novih navadnih in električnih koles. Uporabniki bodo lahko tako izbirali med običajnim in električnim kolesom, kar bo še povečalo mobilnost uporabnikov sistema. Nadgradnja bo končana predvidoma do konca maja, nove postaje pa bodo: ob cesti Rudija Šelige, Krajevni dom Primskovo v soseski Primskovo, v naselju Britof in stanovanjski soseski Čirče.

 

Dodatno pa se kmalu s pomočjo donatorjev obetata dve dodatni postaji. Prvo bo prispevalo podjetje Slovenske železnice in bo omogočala mobilnost s kranjske železniške postaje, drugo pa podjetje Elektro Gorenjska, ki bo s postajo pred svojim sedežem omogočalo večjo mobilnost tako obiskovalcem kot tudi zaposlenim v podjetju. Tako se bosta podjetji pridružili Domplanu, JVG, d. o. o. (trgovine Eurospin) in naftni družbi MOL, ki so kolesa in postaje prebivalcem Kranja že predali v uporabo.

 

Spomnimo: Ta trenutek sistem omogoča izposojo koles na enajstih postajah (Mestna knjižnica Kranj, Čebelica, Planina otok, Športni park, Šorlijevo naselje, osrednja Lekarna, Planina 1, Planina 3, Zlato polje, Zdravstveni dom in Vodovodni stolp.) Vsaka postaja trenutno vsebuje 10 ključavnic in 5 koles, skupaj torej 55 koles.  Registracija uporabnikov je mogoča preko spleta na naslovu www.KRsKOLESOM.si ali v Kranjski hiši na info točki Turističnega informacijskega centra na Glavnem trgu v Kranju. Cena za uporabo je 15 evrov (do nadgradnje sistema), podaljšanje kartic izvaja Zavod za turizem in kulturo Kranj. 

 

Za konec naj vas še povabimo na uradno odprtje nove sezone in predstavitev sistema KRsKOLESOM. Z vami bomo v četrtek, 29. marca 2018, ob 16. uri na Glavnem trgu v Kranju.

 

Lepo se imejte. 




NAZAJ NA SEZNAM