Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Sistem izposoje koles "GORENJSKA.BIKE"

Danes so predstavniki BSC Kranj (vodilni partner), Mestne občine Kranj, občin Naklo, Tržič, Radovljica, Jesenice, Cipra d.o.o., kot partnerji projekta »HITRO s KOLESOM« na novo postaji sistema izposoje koles »GORENJSKA.BIKE« v Begunjah tudi uradno odprli novo in pomembno pridobitev za razvoj in popularizacijo kolesarstva na Gorenjskem.
Sistem je nadgradnja že obstoječih sistemov izposoje v MO Kranj (KRsKOLESOM) in občini Jesenice (JeseNICE Bikes). Od tega dne naprej se lahko s kolesom, ki ste si ga izposodili v Kranju odpeljete do Naklega, ga tam pustite in čez nekaj časa nadaljujete pot z drugim kolesom do Tržiča. In tako naprej…

Vzpostavljena je že enotna spletan stran https://www.gorenjska.bike/ in mobilna aplikacija https://mobiln.si/ preko katere se prav tako lahko prijavite v sistem.

 

Ta POMEMBEN korak se priključuje aktivnostim za vzpostavitev celovitega in urejenega Gorenjskega kolesarskega omrežja (GKO) v katerega je vključenih vseh 18 občin in sosednje Komenda, Kamnik, Vodice, Medvode, Logatec in Cerkno. Po območju so speljane tako državne kolesarske povezave kot tudi pomembnejše lokalne povezave. Zanj sta v pripravi enotni turistični zemljevid in sistem označevanja omrežja

V okviru operacije »E-nostavno na kolo«  v sklopu sredstev LAS Gorenjska košarica – CLLD 2014-2020,  ki nadgrajuje GKO, sodelujejo 4 občine in Turizem Bohinj.  Postavljajo  kolesarska počivališča, 8 univerzalnih, od tega 3 na sončno energijo,  polnilnic za E-kolesa. Nabavili in razdelili med partnerje so 32 E-koles. V pripravi je sistem certificiranja 'kolesarju prijazni ponudnik' in vrsta izobraževalnih delavnic zanje.

TOREJ – na področju razvoja kolesarstva se na Gorenjskem VELIKO dogaja in pripravlja!! Več.... 

 

Objava na RTV Slovenija...




NAZAJ NA SEZNAM