Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

S kolesom v pomlad

Ta doolgi kolesarski teden se je 24.4. nadaljeval z izobraževalnim dogodkom 'S kolesom v pomlad'. V organizaciji SPV Kranj in Komisije varno kolesarim (KVK) so se ga udeležili člani kolesarskih sekcij upokojenskih društev občine Kranj. Izobraževanje je potekalo pod nadzorom in vodstvom trenerjev in serviserjev Kolesarskega kluba Kranj s ciljem, da kolesarjem rekreativcem s praktičnimi nasveti pokažemo, kaj na kolesu pogosto delamo narobe in kako malo je treba, da na njem uživamo in ne mučimo. Matjaž Zevnik je najprej preprosto in razumljivo razložil osnove kolesarjenja posamično in v skupini. Aktivni kolesarji so na velodromu njegove nasvete praktično prikazali. Serviser Matej Stare pa je vsakomur posebej opravil osnovni pregled kolesa, svetoval kaj bi bilo dobro popraviti in povedal kako se kolo vzdržuje, da so stroški servisa majhni.

Udeležence je pozdravil tudi Franci Strniša, predsednik SPV Kranj in na kratko povedal kaj vse se na področju varnosti kolesarjev pripravlja.
Nato so se udeleženci podali na velodrom in po nekaj krogih so jim trenerji KK Kranj trazložili kaj vse narobe delajo. Veliki večini je bilo treba le nastaviti sedež na pravo višino. Program se je končal s spretnostno vožnjo na poligonu in zaključil s pogostitvijo. Andrej Zalokar, ki je v imenu KVK koordiniral in vodil dogodek, se je vsem zahvalil za udeležbo in jih pozval k aktivnejšemu spremljanju razvoja kolesarstva v Kranju.




NAZAJ NA SEZNAM