Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Obnovljen Delavski most

»Misija zaključena!

S 1.avgustom 2020 se kolesarji lahko zapeljemo čez Delavski most po novem in predvsem varnem kolesarskem pasu. Vožnja po njem je zdaj res varna in splačalo se je imeti potrpljenje za dokončanje gradbenih del.

Tako se je uspešno zaključila ena prvih večjih misij Komisije varno kolesarim (KVK). Začela se je po naključju. Člana KVK Andrej in Karmen sta se v aprilu 2016 udeležila strokovnega ogleda kolesarskega omrežja na Avstrijskem Koroškem, ki je potekalo v organizaciji Skupnosti občin Slovenije.
Po ogledu kolesarskega poligona na Peci sta si v kabini delila prostor s predstavnikoma DRSI. Na njuno vprašanje: »Kdo pri vas ureja problematiko kolesarske infrastrukture?« je bil odgovor neverjeten: »Jaz in moja ekipa«. Gospod jima je razložil kaj naj pripravi KVK in naj s problemom do njih pride takratni župan  Mo Kranj Boštjan Trilar. Člani KVK smo naredili ogled delavskega mostu in pripravili dokument s fotodokumentacijo vseh napak. Na 6.seji KVK v letu 2016 smo člani sprejeli sklep o odpravi 'življenjsko nevarnega kolesarskega pasu čez Delavski most', ga posredovali takratnemu županu, ki se je zavzel in opravil vse potrebne aktivnosti tako znotraj občinske uprave kot tudi v stikih z DRSI in Ministrstvom za infrastrukturo.
Če vzamemo, da smo k reševanju uničene kolesarke povezave čez Delavski most aktivno začeli septembra 2016 so do njegove končne rešitve pretekla slaba štiri leta. Na koncu naj zapišemo še sklep: trdimo lahko, da bi se brez aktivnega dela članov KVK in odličnega sodelovanja s takratno občinsko upravo še danes kolesarji vozili po uničenem kolesarskem pasu Delavskega mostu.

 

Fotografije:

Delavski most zdaj - fotografija 1

Delavski most prej - fotografiji 2 in 3

 

In za konec povabilo občanom – kolesarkam in kolesarjem v MO Kranj. Naša spletna stran omogoča vaše sodelovanje pri evidentiranju vseh kolesarjem »Črne točke«in s tem spodbudo občinski odpravi za njihovo odpravljanje. Bodimo aktivni!




NAZAJ NA SEZNAM