Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Loška kolesarska pot – stopili smo na pedale!

V petek 05. januarja 2018 so na Škofjeloškem gradu dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo RS in župani Mestne občine Kranj in občin Žiri, Gorenja Vas, Škofja Loka, Železniki in Medvode podpisali dogovor o sodelovanju pri izvajanju projekta državnega in regijskega pomena »Načrtovanje in povezovanje kolesarskih in drugih poti na območju občin Gorenja vas – Poljane, Kranj, Medvode, Škofja Loka, Železniki in Žiri«.

V njem Republika Slovenija, Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo, Občina Gorenja vas – Poljane, Metna občina Kranj, Občina Medvode, Občina Škofja Loka, Občina Železniki, Občina Žiri in BSC Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske nastopajo kot partnerji in v skupnem interesu s ciljem vzpostavitve varne kolesarske poti v Poljanski in Selški dolini s priklopom na občino Medvode in naprej na državno kolesarsko omrežje. Regijski koordinator projekta »Loške kolesarske poti« bo BSC Kranj – Regionalna razvojna agencija Gorenjske

 

Gre za trase, ki povezujejo naselja v Selški (Železniki – Škofja Loka) in Poljanski dolini (Žiri – Škofja Loka), ter se prek Škofje Loke nadaljujejo proti Kranju in Medvodam do D2 daljinske kolesarske povezave. Skupna dolžina je cca 70 km. Trase (na zemljevidu poimenovane »Loške kolesarske povezave«) so del Gorenjskega kolesarskega omrežja, ki večinoma poteka po obstoječih prometnih cestah, le manjši del je že izgrajenih kolesarskih poti. Ravno kolesarjenje po Selški in Poljanski dolini je z vidika varnosti najbolj kritično, zato bo izgradnja kolesarskih poti močno povečala varnost turistov, rekreativnih kolesarjev in tistih, ki vsakodnevno kolesarijo v službo in šolo.

Podpis dogovora o sodelovanju je zato najlepši možen začetek in velik obet za razgibano kolesarsko leto 2018.




NAZAJ NA SEZNAM