Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Kranj gostil zaključno srečanje organizatorjev evropskega tedna mobilnosti 2016

Mestna občina Kranj je kot najbolj aktivna občina v letu 2015 gostila lokalne in nacionalnega koordinatorja Evropskega tedna mobilnosti 2016. Zaključka se je poleg članov Ministrstva za infrastrukturo, ki vodi projekt, udeležilo 31 predstavnikov slovenskih občin.

 

Po uvodnem nagovoru nacionalne koordinatorke Polone Demšar Mitrovič je prisotne pozdravil kranjski župan Boštjan Trilar, ki je poudaril aktivnosti občine na področju trajnostne mobilnosti: »»Ponosni smo, da smo bili lani v evropskem tednu mobilnosti najbolj aktivna občina. Zahvala gre predvsem predsedniku in podpredsedniku komisije za varno kolesarjenje, Andreju Zalokarju in Marjanu Bajtu, ki sta zagotovo najbolj zaslužna za ta naziv. Trajnostna mobilnost je zelo pomembna tudi za kranjsko občino, sej je le-ta potrebna za kakovostnejše življenje občanov. V Trajnostni urbani strategiji mesta Kranja smo zapisali zelo konkretne cilje, med drugim, da bomo do leta 2023 zmanjšali emisije CO2 za 21 % ter da bo več ljudi uporabljalo trajnostno mobilnost. Občina ima takó nalogo, da poskrbi za ustrezno infrastrukturo za kolesarje in pešce ter za infrastrukturo, ki vključuje tudi nov avtobusni terminal.«

 

Srečanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj. Najprej občinam, ki v projektu sodelujejo ves čas, t. j. 15 let, na koncu pa je predstavnik MO Kranj kot najbolj aktivne občine 2015 odprl zapečateno ovojnico z imenom najbolj aktiven občine ETM v letu 2016. To je postala Mestna občina Slovenj Gradec. Udeleženci zaključnega srečanja so si vzeli tudi čas za sprehod po starem Kranju s predstavitvijo glavnih kulturnih in arhitekturnih znamenitosti, pogled z razgledne ploščadi na Pungertu, postanek v Layerjevi hiši in v kavarni Gradu Khislstein.




NAZAJ NA SEZNAM