Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Kolesarski dan pod Storžičem

27.05. so člani TD Rekreatur le izpeljali prestavljeni Kolesarski dan pod Storžičem. Na stojnicah so se s svojim sistemom ponudbe lokalno pridelane hrane predstavili Zavod Stonoga, društvo Sorško polje in kmetija Jamnik. Ena izmed novosti kolesarskega dneva je namreč akcija 'Nakupuj s kolesom'. Z njo želi društvo Rekreatur v sodelovanju z ZTK Kranj, zavodom Stonoga in društvom Sorško polje občanom – kolesarjem predstaviti lokalne pridelovalce v njihovem okolju kot npr. na kmetiji, njivi. Tako se na nevsiljiv, zabaven predvsem pa okolju prijazen način spodbuja in promovira nakup lokalno pridelane hrane.

Drugi del stojnic je bil kolesarsko obarvan. Poleg predstavitev ponudbe kolesarskih izletov TD Rekreatur so bili tam še Kovačnica s prikazom predelave navadnega kolesa v električnega, Slovenska kolesarska mreža z akcijo 'Pripelji srečo v službo', društvo upokojencev Kranj s programi kolesarskih izletov in promocija sistema KRsKOLESOM. Ta je med občani izjemno dobro sprejet in je prodanih že več kot 350 kartic in več kot 4000 uporab koles!
Kolesarski dan pod Storžičem' je bila predzadnja prireditev v okviru 'Ta doolgega kolesarskega tedna', ki ga že drugič zapored koordinira Komisija varno kolesarim. 




NAZAJ NA SEZNAM