Gorenjska Bike MOK - Mestna občina Kranj

Dobrodošli na 3.seji komisije varno kolesarimm

Gorenjska.bike odprl letošnjo sezono

Od tega tedna dalje je znova odprt sistem Gorenjska.bike, ki je zaživel julija lani kot enoten sistem izposoje koles, vzpostavljen v petih gorenjskih občinah: v Kranju, Naklem, Radovljici, v Tržiču in na Jesenicah. Skupno je na razpolago 245 koles, več kot polovica od teh s pomožnim električnim pogonom, izposoditi pa si jih je mogoče v vsaki od navedenih občin z veljavnim mesečnim ali letnim paketom.

 

Gorenjska.bike je nastal lani v okviru operacije Hitro s kolesom. V gorenjski mreži za izposojo koles je na voljo 28 postaj v kranjski občini (od 1. maja 2021 so spet na voljo električna kolesa), šest postaj v jeseniški, pet postaj v radovljiški, tri v tržiški in ena postaja v občini Naklo. V sistem, v katerem je trenutno 245 koles, od tega okoli 60 odstotkov s pomožnim električnim pogonom, se je možno prijaviti preko spletne strani Gorenjska.bike ali preko aplikacije za pametne telefone MOBILN.SI. 

 

Na spletni strani projekta so objavljeni tudi veljavni ceniki, opis paketov in druge informacije glede uporabe sistema. Uporabnik lahko izbira med letnim paketom in mesečnim paketom, ki so tudi letos na voljo po promocijski ceni s 50-odstotnim popustom in je tako za letni paket za navadna kolesa treba odšteti 12,5 evra, za električna kolesa pa 25 evrov.

 

Za pomoč uporabnikom je kot doslej na voljo klicni center na telefonski številki +386 1 530 53 03 in v pravkar odprtih novih prostorih Centra trajnostne mobilnosti na Planini (Cesta talcev 72) od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro in ob sobotah med 9. in 13. uro, dosegljivi pa so tudi na telefonski številki: 030 350 708 oziroma prek e-pošte: ....

 

Povezave do dokumentov za pravilno in lažjo uporabo sistema:

 




NAZAJ NA SEZNAM